روزنامه شرق نوشت:
سخنان ضدونقیض مسئولان سازمان جنگلها و معاون استانداری فارس، ابهامات زیادی را درباره جذب سرمایهگذار قطری ایجاد کرده است. برخی کارشناسان اخراج ۱۲ هزار گوسفند و شتر قطری از مراتع عربستان توسط دولت این کشور را عاملی میدانند که سرمایهگذاران قطری را به سمت ایران متمایل کرده است.
همکاری با کشورهای همسایه و حسن همجواری به ما این نکته را تحمیل نمیکند که با چوبحراجزدن به مراتعمان که عامل مهمی در تغذیه منابع آب زیرزمینی هستند، دل همسایگان را به دست آوریم. برای کسب اطلاع درباره جزئیات حضور سرمایهگذاران قطری در مراتع ایران با محمد صالحی، رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس تماس میگیریم. او ارائه پاسخ به سؤالات «شرق» را به روابط عمومی سازمان جنگلها یا اداره کل منابع طبیعی استان فارس ارجاع میدهد اما میگوید فقط درباره مباحث فنی سخن خواهد گفت.
به گفته صالحی هر شتر معادل شش یا هفت واحد دامی است و نمیتوان در مرتع، شتر و دامهای دیگر را توأمان داشت. به ازای هر شتری که وارد مرتع میشود، باید دامهای دیگر خارج شود. آنطور که او اعلام میکند: در استان فارس هیچ مرتع بدون بهرهبرداری وجود ندارد. همه مراتع دارای طرح و دامدار عرفی هستند.
ممیزی دارند و بدون اجازه بهرهبردار، نمیتوان اقدام خاصی در این مراتع انجام داد. بیم آن میرود که مسئولان با هدف جذب سرمایهگذار خارجی، مجوز واگذاری پروانههای چرای دامداران عرفی را صادر و فضا را برای حضور دامداران قطری در ایران فراهم کنند اما این اقدام، بدون شک بهدلیل ازدسترفتن شغل مردم بومی، تأثیر منفی بر اقتصاد ایران خواهد داشت.