تابناک نوشت: با عدم پخش قسمت هشتم سریال «ساخت ایران ۲» این پرسش پیش آمد، چه عاملی باعث وقفه در عرضه این سریال خنثی شده است؟ پرسشی که ظاهراً پاسخش به حضور یک ایرانیِ ساکن چین در این سریال مرتبط است و شنیدهها حکایت از آن دارد که سوابق این شخص چالش برانگیز شده و به همین دلیل، این سریال با اصلاحاتی دست کم با تأخیر یک هفتهای عرضه خواهد شد.
سریال «ساخت ایران» نخستین بار در سال ۱۳۹۰ پخش شد و فصل اول آن را خشایار الوند، آرش قادری و پیمان قاسم خانی نوشتند و محمدحسین لطیفی کارگردانی کرد؛ مجموعهای که ابتدا در شبکه نمایش خانگی توزیع و سپس از شبکه آی فیلم پخش شد. محور شوخیها محمدرضا گلزار و امین حیایی بودند و ترکیب آنها تا حدودی یادآور فیلم سینمایی «شیش و بش» بود اما در نهایت فصل اول آنچنان درخشان نبود.
فصل دوم سریال «ساخت ایران» به کارگردانی برزو نیکنژاد و نویسندگی امیر عربی از پنجم اردیبهشت ۱۳۹۷ در حال پخش است و تاکنون هفت قسمت از این فصل پخش شده است. این فصل که ۲۲ قسمت آن در دست تولید قرار گرفته، با زوج ثابت امین حیایی و محمدرضا گلزار در کنار بازیگر تازهای که به این فصل افزوده شدهاند، در روزهایی که سریال شهرزاد به پایان رسیده، توانسته بخشی از سهم شهرزاد در شبکه نمایش خانگی و VODها را به خود اختصاص دهد.
فصل تازه این سریال در چین ضبط و تلاش شده با فضا و مردم این کشور شوخیهایی شود و از این ظرفیت برای طراحی موقعیتهای کمدی استفاده شود. فضای کمدی این سریال بیخطر است و تصور نمیشد در مسیر تولید ساخت ایران، ممیزی رقم بخورد اما در نهایت اصلاحات متوجه قسمت هشتم این سریال شد که مانع از پخش آن در شبکه نمایش خانگی بود و با وجود آنکه تیزر این قسمت نیز پخش شده بود، در چهارشنبهای که گذشت، این قسمت در دسترس عموم قرار نگرفت.
شنیدههای خبرنگار «تابناک» حکایت از آن دارد که مشکل این سریال به دلیل حضور یک کمدین ایرانی ساکن چین بوده که در گذشته شوخیهای منشوری در فضای مجازی منتشر کرده است. البته سازندگان این سریال درباره عدم پخش این سریال و ممیزیهای احتمالی که متوجه قسمت هشتم شده، توضیحاتی ارائه نکردهاند و آنچه اکنون مطرح است، با توجه به حواشی حضور این کمدین ایرانیِ ساکن چنین و گمانهزنیها درباره اوست.
«ساخت ایران ۲» یکی از سریالهای گرانقیمت شبکه نمایش خانگی است که با توجه به کستینگ و لوکشینهای خارجی ضبط، جزو سریالهای گرانقیمت شبکه نمایش خانگی محسوب میشود. باید دید با توجه به افزایش هزینه تولید این سریال متاثر از افزایش قیمت ارز و همچنین سطح مخاطب، این سریال میتواند دست کم هزینههایش را بازگرداند یا سرمایه گذاران و تهیه کنندگانش همچون اغلب سریالهای موجود، سود چشمگیری از تولید این مجموعه نخواهند برد؟
با افزایش رقابت میان VODها، بازارهای تازهای برای سریالهای شبکه نمایش خانگی شکل گرفته و چنین به نظر میآید که تولید سریالهای شبکه نمایش خانگی در این بازار که رقمهای سرسام آوری درآن جابجا میشود، رونق بیشتری بگیرد و بخشی از بار مالی قابل توجه سریالها از این طریق تأمین شود.