عباس سلیمی نمین؛ مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و فعال سیاسی اصولگرا ضمن گفتگو با روزنامه ایران، ادعایی را درباره سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران مطرح کرده و می گوید: مرتضوی از دانشگاه آزاد رشوه می گرفته است.
کلیدیترین بخشهای گفتگوی این فعال سیاسی اصولگرا:
* من با آقای مرتضوی در دوران دادستانی مقابله کردم و هزینههای زیادی دادم.
* از چندین دادگاه محکومیتهای بالایی هم گرفتم چون میدانستم مرتضوی در دادستانی تهران حضور دارد و فسادی را دنبال میکند که برای کشور خطرناک است. هیچ کدام از روزنامههای اصولگرا و اصلاحطلب با من همراهی نکردند.
* سال ۸۴ نامهای را به آقایهاشمی شاهرودی رئیس وقت قوهقضائیه نوشتم و گفتم که سعید مرتضوی از دانشگاه آزاد رشوه میگیرد و در برابر این رشوه خدمات ویژهای به آنها میدهد. آقای شاهرودی جواب داد که بله ما تذکر دادهایم. یعنی چی؟ یعنی ما این را پذیرفتهایم.
* او بدون اینکه به دانشگاه آزاد شهریه بدهد، ثبت نام کرد. در کلاسهای دانشگاه هم شرکت نمیکرد. در دانشگاه آزاد هم استخدام شد که محل تأمل بود. فسادهای زیادی به نفع دانشگاه آزاد میکرد.
* چون دانشگاه آزاد با آقایهاشمی ارتباط داشت یک اصلاحطلب هم به میدان نیامد. من نامه خودم و جواب آقای شاهرودی را برای روزنامههای مختلف فکس کردم اما چاپ نکردند. مرتضوی از طریق دانشگاه آزاد رشد کرد دکترای خود را از آن گرفت و همسر او هم در همان جا استخدام شد.
* رهبری گفتند اسامی قضات ناسالم را اعلام کنید اما متأسفانه این کار را نمیکنند. این بحث که برای سومین بار از سوی رهبری تأکید شده، به دلیل این است که میخواهند از سلامت قوه قضائیه دفاع کنند.
* ما امروز نسبت به قوه قضائیه باید حساسیت بیشتری داشته باشیم.
* وقتی مستقل میگوییم تالی فاسدی دارد. هر قاضیای بنا بر همین امر، هرگونه خواست عمل میکند. این به معنی سوءاستفاده از استقلال است. باید یک نظارت جدی بر احکام قضایی وجود داشته باشد.
*اینطور نباشد که هر قاضی بنا بر استدلال خود حکم صادر کند. این استقلال نیست. خیلیها توان این را ندارند که اعتراض کنند و وکیل بگیرند. البته قوه قضائیه یک روند مثبت دارد که خوب است تقویت شود.
* ما برای دفاع از قوهقضائیه باید توجه جدی به آن میکردیم اما دو رویکرد داریم. یک رویکرد همچون محمود احمدینژاد است که میخواهد قوه قضائیه را تضعیف کند تا جرأت نکند وارد حریم او شود. متأسفانه برخی از اصلاحطلبان هم همین رویکرد را دارند. چرا در برابر برخورد با مهدیهاشمی مقاومت میکردند؟ یک رویکرد هم این است که قوه قضائیه سالم میخواهیم و با فساد احتمالی در آن هم برخورد میکنیم.