ژاک شیراک درگذشت ژاک شیراک درگذشت | آوتاف
خانه / اخبار داغ / ژاک شیراک درگذشت

ژاک شیراک درگذشت

خبرگزاری ایسنا، به نقل از اسکای نیوز: ژاک شیراک رئیس‌جمهوری اسبق فرانسه درگذشت.

ژاک شیراک درگذشت

خبرگزاری فرانسه به نقل از خانواده شیراک گزارش داد که او در سن ۸۶ سالگی درگذشته است.

این خبر را خانواده شیراک اعلام کرد.

بیست و دومین رئیس جمهور فرانسه به دلیل عفونت ریه در بیمارستان پیتی-سالپتری‌یر پاریس درگذشت.

 شیراک در سال ۱۹۶۲ به کابینه نخست وزیر وقت فرانسه یعنی «ژرژ پمپیدو» وارد شد و ده سال بعد به سمت وزیر کشاورزی ارتقا پیدا کرد و در سال ۱۹۷۴ و پس از مرگ پمپیدو، از سوی رئیس جمهور «والری ژیسکاردستن» به مقام نخست وزیری فرانسه رسید.

شیراک گلیست در سال ۱۹۷۴ و ۱۹۷۵ به غیر از نخست وزیری از جمله مقامات بالای «اتحادیه دموکراتیک جمهوری خواهان» نیز بود. در سال ۱۹۷۶ ژاک شیراک به دلیل اختلاف نظر با رئیس جمهور، پیش از موعد معین از نخست وزیری کناره گیری کرد و در همان زمان بود که حزب «جمهوری خواهان» را بنیاد گذاشت و خود پست دبیرکلی آن را بر عهده گرفت.

شیراک در سال ۱۹۷۷ شهردار پاریس شد و چهار سال بعد برای تصاحب پست ریاست جمهوری فرانسه با فرانسوا میتران سوسیالیست به رقابت پرداخت که البته برد با میتران بود. پس از آنکه در سال ۱۹۸۶ اکثریت پارلمان فرانسه به احزاب مدنی و غیردولتی آن کشور تعلق گرفت، بلافاصله شاهد یک ائتلاف بودیم و بدین ترتیب میتران سوسیالیست از شیراک گلیست دعوت به تشکیل کابینه کرد.

اما دو سال بعد شیراک بار دیگر به دلیل اختلاف نظر‌های سیاسی از این مقام کناره گیری کرد و بدین صورت آن ائتلاف نیز به پایان کار خود رسید. شیراک باز هم در سال ۱۹۸۸ کاندیدای ریاست جمهوری فرانسه شد، اما این بار هم پیروز مطلق آن میدان کسی جز فرانسوا میتران نبود. ولی شیراک دست بردار نبود و برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۹۹۵ شرکت کرد.

حتما بخوانید:  تساوی انگلیس و کلمبیا در نیمه اول

در مرحله اول این انتخابات رقیب او همان نخست وزیر محافظه کار یعنی «ادواردو بالادور» بود و در دور دوم با کاندیدای سوسیالیست‌ها یعنی «لیونل ژوسپن» به رقابت پرداخت و بالاخره پیروز شد. اما در انتخابات سال ۲۰۰۲ رقیب راست رادیکال شیراک یعنی «ژان ماری لوپن» توانست در مرحله اول انتخابات ۱۷ درصد آرا را از آن خود کند ولی در مرحله بعد شیراک با کسب ۸۲ درصد آرا بر رقیب رادیکال خود پیروز شد و بار دیگر بر صندلی ریاست جمهوری فرانسه نشست و بالاخره در سال ۲۰۰۷ از این مقام و از سیاست خداحافظی کرده و ریاست جمهوری را به منتخب پس از خود سپرد.

(Visited 1 times, 1 visits today)

درباره ی مدیر سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *