عاملی: فرزندان مسئولان نباید بورسیه شوند عاملی: فرزندان مسئولان نباید بورسیه شوند | آوتاف
خانه / اخبار داغ / عاملی: فرزندان مسئولان نباید بورسیه شوند

عاملی: فرزندان مسئولان نباید بورسیه شوند

خبرگزاری ایلنا: دبیر شواری عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از محورهایی که در قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین روی آن تاکید شده برای تبادل دانشجویی و استفاده از فرصت‌های تحصیلی در چین در حوزه هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو است. این خلاءها را اگر بتوانیم با سفر دانشجویان داوطلب حل کنیم، بسیار مناسب است.

«سعید رضا عاملی» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به تحصیل فرزندان مدیران ایرانی در خارج از کشور اظهار داشت: فرزندان مسئولان کشور نباید از مزیت تبعیض‌آمیز برخوردار باشند. در عین حال مورد تبعیض هم نباید قرار گیرند. اگر از بورسیه می‌خواهند استفاده کنند، حتما در یک رقابت ملی باید شرکت کنند. البته ترجیح این است که فرزندان مسئولان ارشد کشور از بورسیه استفاده نکنند.

وی ادامه داد: نفس جهان‌نگری در تحصیل اقدام منفی نیست، اما این درست است که اگر ما یک ظرفیت علمی در داخل کشور داریم، از همان ظرفیت داخلی استفاده کنیم.

اولین ضایعه سفرهای خارج از کشور دوری بین اعضای خانواده است

عاملی درباره پیامدهای خروج از کشور گفت: اولین ضایعه سفرهای خارج از کشور دوری بین اعضای خانواده است، ‌ضمن اینکه خیلی از این سفرها همراه با سختی و مشکلات است. فردی که برای تحصیل به خارج از ایران سفر می‌کند، کارهای سختی را متحمل می‌شود، خیلی از آنها کارهای دشواری انجام‌ می‌‎دهند تا بتوانند تحصیل کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: حتی دانشجویان بورسیه‌ای هم که منابعی در اختیار دارند و از طریق آن به خارج از کشور می‌روند؛ منابع‌شان خیلی محدود است، به گونه‌ای که فقط با آن می‌توانند، گذران زندگی کنند.

حتما بخوانید:  مشروح حکم تنفیذ ریاست جمهوری رئیسی

ادامه تحصیل در خارج از کشور کاری منفی نیست

عاملی با تاکید بر اینکه فرزند مسئولان نباید بورسیه شوند، گفت: البته من شخصا معتقدم یکی از اموری که مسئولان نظام باید به آن توجه کنند، این است که وقتی مسئولیتی دارند نباید به هیچ وجه فرزندانشان از بورسیه استفاده کنند. بلکه باید بورسیه را بگذارند تا افراد از آن در نظام‌های رقابتی و کیفی بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه ادامه تحصیل در خارج از کشور کاری منفی نیست، گفت: در هر صورت تحصیل درخارج از کشور اقدام منفی نیست. اگر شخص در برخی حوزه‌های تخصصی که ما در اینجا کمتر رشته‌ای را به آن اختصاص دادیم، تخصص کسب کند حتما می‌تواند یک آورده‌ای برای کشور نیز داشته باشد.

استفاده از فرصت‌های تحصیلی در چین در حوزه هوش مصنوعی

استاد ارتباطات دانشگاه تهران بیان کرد: در حوزه‌های علوم وب، حوزه هوش مصنوعی یا حوزه‌های جدید علوم پزشکی که البته رشته‌های آن را در ایران داریم، اگر یک آورده‌ای در رابطه با آنها به وجود بیاید، برای کشور مفید است. به عنوان مثال یکی از محورهایی که در قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین روی آن تاکید شده برای تبادل دانشجویی و استفاده از فرصت‌های تحصیلی در چین در حوزه هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو است. این خلاءها را اگر بتوانیم با سفر دانشجویان داوطلب حل کنیم، بسیار مناسب است.

بهره‌مندی از رانت مدیریتی پدر سوءاستفاده است

وی در پاسخ به این سوال که آیا دلیل تحصیل فرزندان مدیران در خارج از کشور،‌ این نیست که آنها امکانات زیادی دارند، اما سایر مردم عادی این امکانات را ندارند؟ اظهار داشت: اگر کسی از رانت مدیریتی پدرش استفاده کند، سوءاستفاده کرده است و هرکسی هم که باشد، باز این کار خطا است.

حتما بخوانید:  انتقاد تند مهرعلیزاده از ملاقات بیمارستانی رئیسی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر فرزندان مدیران در نظام رقابتی امتحان دهند و به این واسطه به خارج از کشور بروند، حتی اگر پدرشان هم مقام مسئول باشد، طبیعتا از نظام رقابتی به خارج از کشور رفته‌اند، اما همانطور که گفتم، ترجیح این است که فرزندان مدیران ارشد نظام از این امکان ولو در قالب رقابتی نیز استفاده نکنند.

وی در پایان تاکید کرد: ایرانیان در طول تاریخ نگاه علم‌گرا، پیشرفت‌گرا و بین‌المللی داشته‌اند، لذا تشویق بر تبادل علم با دانشگاه‌های مهم جهان در چارچوب رعایت عدالت و پرهیز از تبعیض اجتماعی امری پسندیده و در مواردی لازم و ضروری است.

(Visited 1 times, 1 visits today)

درباره ی مدیر سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *