روزنامه اعتماد با «پرویز فتاح»؛ رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفتگویی انجام داده است.
بخشی از این گفتگو را در ادامه بخوانید:
به دلیل بیطرفی شما در مقابل جناحهای سیاسی میپرسم. شنبه گذشته، رییس سازمان امور اجتماعی کشور در اعلام یک نتیجه تحقیق خبر داد که سرمایه اجتماعی به ۵ ‚ ۴٣ درصد و کمتر از میانگین کاهش یافته است. بنا به تعریف این سازمان، سرمایه اجتماعی یعنی اعتماد مردم به مردم، اعتماد مردم به دولت و اعتماد مردم به آینده. در اعتراضات مشابه دو هفته قبل آبادان و خرمشهر و ناشی از فشارهای اقتصادی، حتما مددجویان کمیته امداد هم هستند. شما چه تحلیلی از این شرایط دارید؟
در اتفاقات دی ماه سال گذشته که به شهرهای مختلف هم رسید، من واقعا در این باره حساس بودم. شخصا به وزیر اطلاعات و وزیر کشور و فرمانده ناجا تلفن زدم و خواستم فهرست اسامی بازداشتشدگان که تعدادشان هم کم نبود را به من بدهند. فهرست را دادند و دریغ از اینکه یک مددجو در این فهرست باشد. پس واقعا شورش فقرا در کار نیست.
باور ما این است که شورش فقرا در کار نیست. مددجویان ما فهیم و قدرشناس نظام و انقلاب و مسوولان هستند. البته بین مددجویان ما هم، مانند عموم جامعه، دختر و پسر و جوان هست و مطلبی و نکتهای دارند اما واقعا تایید نمیکنم که مددجویان ما هم داخل آن اعتراضات شده باشند.
ضمن آنکه مردم ما هم میدانند امروز ریشه این فشارها از کجاست. مگر نمیبینند که رییسجمهوری امریکا، هر روز علیه این مردم حرف میزند؟ مگر نمیبینند که میخواهد مانع از فروش دارو به ایران شود؟ مردم میفهمند که او دشمن است. چرا با ما این بازی را میکند؟ ما چه کردیم؟ چه گناهی داریم؟ مردم ما فهیم هستند و این فهم، قدرت تحمل و مقاومت و تاب آوری ما را بالا میبرد. آنچه مردم را اذیت میکند اتفاقات داخلی ماست.
چرا باید در فروش سکه اشکال باشد؟ چرا در ارز ۴ هزار و ٢٠٠ تومانی اشکال باشد؟ چرا خودرو اینطور وارد شود؟ این، اعتراض مردم است و درست است و همه ما این اعتراض را داریم، آقای رییسجمهوری هم اعتراض دارد و رهبر عزیزمان هم معترض است. این بیعدالتیها و بعضی سوءاستفادهها روحیه مردم را جریحهدار میکند و طبیعی است که باید از مردم بپذیریم. این هم صداقت مردم را نشان میدهد.
مردم عدالت و انصاف و صداقت و راستی مسوولان را میخواهند و بسیار خوب است که مردم چنین مطالبهای داشته باشند. من همیشه گفتهام که باید به مطالبات مردم احترام بگذاریم. چطور ما تصاویر مطالبات مردم فرانسه را پخش میکنیم؟ مردم فرانسه دو شب قبل بعد از مسابقه فوتبال چه کردند؟
آیا شورش مدنی کردند؟ جوان بودند و به هیجان آمدند و چند هزار ماشین را هم تخریب کردند. آیا این شورش فقرا بود؟ ما باید مطالبات مردمی را به درستی بفهمیم و این مطالبات را با منطق و عقلانیت بپذیریم. این حق مردم است که حرفهایشان را بیان کنند.