خبرگزاری ایلنا: سرهنگ تورج کاظمی (رییس پلیس فتا تهران بزرگ) با اشاره به جرائم اینترنتی گفت: بیشترین جرائم اینترنتی همچنان مربوط به برداشتهای اینترنتی غیرمجاز است که از حساب کاربران برداشت میشود که شگردهای مختلفی از جمله فیشینگ یا کپی کارت یا همان اسکیمر را دارد.
وی با بیان اینکه تمام تلاشمان را برای موضوعات پیشگیرانه درنظر گرفتهایم، ادامه داد: این امر منوط به این است که بانکها بتوانند موضوعاتی را که در سال گذشته با آنها به توافق رسیدهایم انجام دهند. بانکها باید بستر رمزهای یکبار مصرف را ایجاد کرده و آنها را در اختیار مشتریانشان قرار دهند تا مشتریان از این طریق بتوانند از رمز یکبار مصرف استفاده کنند. چنانچه این بستر برای کاربران ایجاد شود. میتوانیم کاهش بسیار خوبی در جرائم برداشتهای اینترنتی غیرمجاز داشته باشیم.
رییس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه این بستر طبق بخشنامه بانک مرکزی از اول خرداد ۹۸ باید توسط بانکها ایجاد شود، تصریح کرد: بانکها مکلف هستند تا از ۴۰ روز دیگر خدمات رمزهای یکبار مصرف را به مشتریانشان ارائه دهند. با استفاده از رمزهای یکبار مصرف امکان دسترسی مجرمان به حساب کاربران دیگر وجود نخواهد داشت. این رمز یکبار مصرف در حال حاضر فقط درخصوص برداشتهای اینترنتی صورت میگیرد و دیگر موارد مانند استفاده از کارتخوان یا دستگاه ATM را در حال حاضر شامل نمیشود، البته حجم زیادی از پروندهها در پلیس فتا شامل همین برداشتهای اینترنتی غیرمجاز است.
سرهنگ کاظمی با بیان اینکه ۴۰ درصد کل جرائم رایانهای در کشور شامل برداشتهای اینترنتی غیرمجاز میشود، خاطرنشان کرد: در فاتب نیز به همینصورت است و ۴۰ درصد پروندهها در حوزه پلیس فتا شامل همین برداشتهای اینترنتی غیرمجاز است و ۲۰ درصد دیگر پروندههای ما درخصوص کپی کردن کارتهای عابر بانک است و ما در مرحله دوم از بانکها میخواهیم تا رمز یکبار مصرف را در خصوص دستگاه ATM ایجاد کرده و در اختیار کاربران قرار دهند تا کاربران در هر تراکنش یک رمز جدید در اختیار داشته باشند.
وی ادامه داد: وقتی مجرمان به حساب افراد دسترسی پیدا میکنند، رمز آن را که یک رمز دائمی است در اختیار داشته و به راحتی همینطور که در حال حاضر شاهد آن هستیم انتقال وجه یا سرقت وجه را انجام میدهند، اما چنانچه در هر تراکنش از رمزهای یکبار مصرف استفاده شود و بانکها از طرق مختلف و ایجاد سامانههای مختلف بتوانند این رمز را در اختیار کاربران قرار دهند قاعدتا آسیبپذیری و تهدید شهروندان از این طریق کمتر خواهد شد. البته بانک مرکزی هنوز تاریخی را برای استفاده از رمزهای یکبار مصرف در خصوص ATMها و دستگاههای پوز اعلام نکردهاست.
رییس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه کلاهبرداریهای رایانهای نیز جزو جرائمی است که بیشترین تعدد پروندهها را بعد از برداشتهای غیرمجاز داراست، گفت: مزاحمتهای اینترنتی و انتشار فیلمهای خصوصی و دسترسی غیرمجاز به دادههای رایانهای نیز از جرائمی است که جزو پنج جرم در صدر محسوب میشود. بیشترین جرائم برداشتهای اینترنتی غیرمجاز یا همان فیشینگ است. ۲۰ درصد مربوط به کپی کارتها است و ۶۰ درصد از پروندههایی که در پلیس فتا تشکیل میشود، مربوط به برداشتهای غیرمجاز از حساب افراد است.