«جیش محمد»؛ اسم رمز تنش میان هند و پاکستان «جیش محمد»؛ اسم رمز تنش میان هند و پاکستان | آوتاف
خانه / اخبار داغ / «جیش محمد»؛ اسم رمز تنش میان هند و پاکستان

«جیش محمد»؛ اسم رمز تنش میان هند و پاکستان

حمله انتحاری گروه تروریستی موسوم به “جیش محمد” به نیروهای هندی در “پولواما” در کشمیر و کشته شدن دستکم ۴۱ تن از آنها، به تنشی دنباله دار میان هند و پاکستان تبدیل شده است.

گروه تروریستی جیش محمد مسئولیت این حمله را پذیرفته و پاکستان ادعای دست داشتن در این حمله را که از سوی مقامات هندی مطرح می‌شود؛ رد کرده است. در پاسخ به این حمله، هند یک اردوگاه در منطقه تحت کنترل پاکستان در جامو و کشمیر را هدف قرار داد. این تنش با سرنگون شدن ۲ هواپیمای هندی و یک جنگنده F-۱۶ پاکستان به اوج رسید.

«جیش محمد»؛ تنش تازه میان هند و پاکستان

پاکستان پس از این حمله اعلام کرد که به این اقدام هند واکنش نشان خواهد داد.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) هم در بیانیه ای اعلام کرد: “پاتریک شاناهان” معاون وزیر دفاع آمریکا با هر دو کشور در ارتباط است و برای کاهش تنش میان هند و پاکستان تلاش می کند.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه هم نسبت به تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان ابراز نگرانی کرد و از طرفین خواست تا خویشتندار باشند.

تارنمای اتحادیه اروپا در این رابطه به نقل از موگرینی نوشت: از سرگیری تماس‌های دیپلماتیک در سطح سیاسی و اجرای اقدامات فوری از سوی دو طرف را مهم خواند و هشدار داد که تداوم اختلافات عواقب جدی و خطرناکی برای دو کشور و کل منطقه در پی خواهد داشت.

چند روز پیش نیز رسانه های پاکستانی خبر دادند: نیروی هوایی این کشور دو جنگنده هندی را سرنگون کرده و یک خلبان هندی را اسیر کرده است.

حتما بخوانید:  ژاوی: از راه ندادن زنان ایرانی به ورزشگاه ناراحتم

«جیش محمد»؛ تنش تازه میان هند و پاکستان

پس این رخداد؛ وزارت خارجه هند ضمن احضار کاردار پاکستان در دهلی نو، خواهان تحویل فوری خلبان اسیر شده خود در این کشور شد.

همزمان دولت پاکستان ضمن اعلام مجدد از آمادگی این کشور برای مذاکره با هند، گفت اسلام آباد نه فقط درباره مساله تروریسم بلکه خواهان مذاکره درباره تمامی مسائل با دهلی نو است.

دیروز نیز اسلام ایاد برای نشان دادن حسنیت خود در بهبود روابط با هند و کاهش تنش ها، خلبان جنگنده ای را که در این کشور سرنگون شده بود، به هند تحویل داد. 

همچنین دولت اسلام آباد در ادامه حل تنش نظامی با هند بخشی از فضای هوایی کشور خود را برای تردد هواپیماها باز کرد.

روز گذشته رسانه های پاکستانی خبر دادند که سفارت جمهوری اسلامی پاکستان در تهران در بیانیه ای  از دولت جمهوری اسلامی ایران مصرانه تقاضا کرده که نقشی فعال در تنش زدایی و یافتن راه حلی صلح آمیز برای این معضل ایفا کند».

پس از انتشار بیانیه سفارت پاکستان در تهران، محمد جواد ظریف در گفت وگوی تلفنی با شاه محمود قریشی همتای پاکستانی خود آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای کمک به حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات دو کشور اعلام و دو طرف را به خویشتنداری و انجام هر چه سریعتر گفت وگو دعوت کرد.

رویترز هم گزارش داد که سرلشکر “آصف غفور” سخنگو و مدیرکل روابط عمومی ارتش پاکستان (ISPR) در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه “محمد جواد ظریف” وزیر امور خارجه ایران طی تماس تلفنی با همتای پاکستانی ضمن ابراز نگرانی از تنش های اخیر، از آمادگی تهران برای کمک به حل مسالمت آمیز مسائل میان پاکستان و هند خبرداد، گفت ما از پیشنهاد دوستان ایرانی خود کاملا حمایت و استقبال می کنیم.

حتما بخوانید:  چشم و ابروی مشکی، وزیر بهداشت را فریب داد!

وی با ابراز تشکر از مواضع دولت ایران در خصوص تحولات اخیر منطقه ای افزود ایران کشور دوست ما است، و دوستانی نظیر ایران، ترکیه و چین هرگز فرقی در روابط خود با ما و هند قائل نیستند و تلاش دارند تا تمامی مسائل به صورت مسالمت آمیز حل و فصل شود.

عبدالمحمد طاهری در گفت وگو با دیپلماسی ایران در خصوص آینده تنش پاکستان و هندوستان در منطقه کشمیر معتقد است: اساسا رفتار و نگاه پاکستان و آی اس آی، نگاه درستی به مقوله امنیت در مرزهای مشترک خود با همسایگانش نیست. شاید بتوان تنش های شکل گرفته چند روز پیش میان اسلام آباد و دهلی نو را مدیریت کرد که به نظر می‌رسد قابل مدیریت باشد؛ اما هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده هندوستان تا این حد خویشتنداری کند.

استقلال پاکستان و جدایی از هند در سال ۱۹۴۷ میلادی، وقوع چندین جنگ میان دو کشور، رقابت در آزمایش های اتمی و پرتاب موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای، بازداشت صیادان در آبهای آزاد، موضوع برداشت از حوزه های آبی مشترک، مشکلات اخذ روادید تجاری، اقدامات تروریستی در دو کشور، قربانی شدن شهروندان پاکستانی و هندی و انگشت اتهام بسوی اتباع دو کشور در این حملات و درگیری ها میان مرزبانان هند و پاکستان را می توان از دلایل عمده سردی روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور همسایه در منطقه جنوب آسیا عنوان کرد.

(Visited 1 times, 1 visits today)

درباره ی مدیر سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *