رئیس کل بانک مرکزی: مردم ما را ببخشند رئیس کل بانک مرکزی: مردم ما را ببخشند | آوتاف
خانه / اخبار داغ / رئیس کل بانک مرکزی: مردم ما را ببخشند

رئیس کل بانک مرکزی: مردم ما را ببخشند

خبرگزاری ایلنا:‌ عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی دو در خصوص بازارهای ارزی اظهار کرد: براساس نرخ ترجیحی کلیه کالاها یا دلار ۴۲۰۰ تومان وارد می‌شوند که به تدریج به ۴۴۰۰ تومان رسیده است ما مارجین برای بازار ثانویه داشتیم که مثمرثمر نبود و با توجه به اینکه خرید و فروش ارز ممنوع بود، در حاشیه بازار یک نرخی شکل گرفته بود که به کل مجموعه ضرر می‌رساند.

رییس بانک مرکزی: مردم ما را ببخشند

اهم سخنان رئیس کل بانک مرکزی:

* به این نتیجه رسیدیم که بازار باید باز شود. شرایط اقتصادی بسیار خوب است و تراز ارزی ما مثبت است. در حال حاضر وضعیت خوب است. اشکالی برای باز شدن بازار و تقابل فعالان اقتصادی وجود ندارد و این هدف اصلی ما است.

*ما یک بازار خواهیم داشت، دغدغه مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور این است که کالاهای اساسی و کالاهای پزشکی بدون افزایش نرخ به دست مردم برسد، بنابراین مسئولان وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت موظف شدند لیست کالاهای اساسی دارو و تجهیزات پزشکی را آماده کنند و این وسایل باید با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود و نرخ آنها تا فروردین ۹۸ نباید تغییر کند.

* (در رابطه با بازار دوم): بازار دوم یا بازار اصلی عمق بالایی خواهد داشت در دوره قبل ۲۰ درصد صادرکنندگان در این بازار بودند که اصلا شکل نگرفت اما در بازاری که ما در حال حاضر پیش‌بینی می‌کنیم به غیر از کالاهای اساسی باقی کالاها باید وارد آن شود که براساس نظارت وزارت صنعت ، معدن و تجارت است. در مقابل آن عرضه بازار است که شامل پتروشیمی، فلزات رنگی فراورده‌های نفتی و گاز هستند که به عنوان ارز در این بازار می‌نشینند و رابطه این بازار بر مبنای عرضه و تقاضا است.

حتما بخوانید:  اگر قالیباف امید به رای داشت، منتظر نمی‌ماند

*ما در نرخ دخالت نخواهیم کرد اما بانک مرکزی در مواقعی که ضرورت ببیند وارد می‌شود و ارز تزریق می‌کند.

*آنهایی که در وزارت صنعت ، معدن و تجارت ثبت سفارش کنند، می‌توانند در این بازار حضور داشته باشند و این وزارت خانه تصمیم‌گیرنده ضرورت حضور کالاها در بازار است. هرچه نرخ ترجیحی دستوری‌تر باشد در آن رانت و فساد خواهد بود. برخی با دلال ‌بازی ارز ۴۲۰۰ را دریافت کردند. ما به دوستانمان در دولت اطمینان داریم.

* یکی از مشکلاتی که در زمینه ارز داریم این است که مردم توان تهیه آن را نداشتند. به دستور رییس‌جمهور خرید و فروش در صرافی‌ها را مجاز اعلام کردیم که مردم بتوانند برای سفر و بیماری‌ها ارز دریافت کنند و صرافی‌هایی که کارشان متوقف شده به کار خود بازگردند تا بتوانیم با نرخ ارزی که در بازار ثانویه شکل می‌گیرد بازار را آرام کنیم.

* صرافی‌ها باید خود را با بازار ثانویه وفق دهند تا ارزشان در بازار شکل بگیرد ما تاکنون حدود ۱۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم.

* زمانی که فشارها روی کنترل نرخ ارز بود، فشار تقاضا به سمت سکه حرکت کرده بود که امیدواریم آن هم کاهش یابد. بنابراین این نوسانات پیش از این تاثیر خود را روی تورم گذاشته است و آثار تورمی آن در بخش مسکن، خودرو و دیگر حوزه‌ها نمایان است. پس با اقدامات صورت گرفته سعی خواهد شد تا بازار ارز کنترل شود یا به عبارت دیگر با سوار شدن روی بازار ارز وضعیت بهتری را رقم بزنیم.

* به دلیل اقدامات برخی صرافی‌ها و حواله‌هایی که صورت می‌گرفت، شاهد خروج ارز بودیم. اما بعد از این با کنترلی که صورت خواهد گرفت، اجازه آن را نخواهیم داد. حتی تلاش بر آن است تا ارز و طلا توسط صرافی‌های معتبر و اشخاص حقیقی به کشور وارد شود. بنابراین در همین راستا در صورت ورود، طلا از تعرفه و ارزش افزوده معاف خواهد بود درحالی که پیش از این ارزش افزوده طلا تقریبا ۱۳ درصد بود و این در جلسه سران سه قوا تصویب شده است.

حتما بخوانید:  ظریف از پاسخ قاطع و دردناک به آمریکا خبر داد

*در سال‌های گذشته زمانی که مردم برای دریافت سود سپرده‌های ارزی خود اقدام می‌کردند، به جای پرداخت سود ارزی، معادل ریالی آن را پرداخت می‌کردند که این اقدام تاثیر منفی در اعتماد مردم به سیستم بانکی داشت و این اقدام جفا در حق مردم بود. اما این بار بانک مرکزی با جذب سپرده‌های ارزی مردم سود آن را به صورت ارزی پرداخت خواهد کرد.

* (در مورد ارز مسافرتی): اطمینان می‌دهیم که حواله‌های صادر شده با نرخ قبلی خواهد بود و ارز مسافرتی آزاد است.

* (درباره نظارت بر قیمت ارز): این کار سخت است ولی انجام شدنی است. دولت و مجلس در این باره برنامه دارند. ما هم‌اینک از همراهی دو قوه دیگری به خوبی بهره‌مند می‌شویم. اگر این کمک ادامه یابد همه مشکلات را حل خواهیم کرد. این اراده وجود دارد. به مردم قول می‌دهم به صورت تمام وقت در خدمت مردم باشیم.

* (درباره نظارت بر معیشت مردم): همه مسئولان نظام از مقام معظم رهبری تا حقیر، تمامی تلاش‌مان این است که معیشت مردم دچار مشکل نشود ولی دشمن با همه قوا جلو آمده است. ما مشکلات مردم را درک و حس می‌کنیم. من نگفتم مردم مشکل ندارند. ما موظف هستیم این مشکلات را حل کنیم. دولت همه تلاش خود را می‌کند و مردم اگر ما قصوری کردیم ما را ببخشند و ما را حمایت کنند تا مسائل حل شود.

(Visited 1 times, 1 visits today)

درباره ی مدیر سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *