یورو نیوز: شرایط ویژه برپایی مراسم حج در زمان همهگیری بیماری کووید۱۹ متولیان این مراسم را بر آن داشته تا از روباتها برای توزیع آب مقدس زمزم میان زائران استفاده کنند.
بدین منظور در حالی که حدود یک ماه تا آغاز رسمی مراسم حج تمتع در سال ۲۰۲۱ باقی است رباتها از این هفته کار توزیع آب زمزم را آغاز کردند.
این اقدام برای حفظ فاصلهگذاری اجتماعی میان زائرانی انجام میشود که هر سال حین انجام مراسم حج برای رفع عطش ناشی از گرما و نیز برداشتن مقداری از این آب مقدس به منزله تبرک، به محل چاه زمزم که زمان ابراهیم پیامبر حفر شده هجوم میبرند.
آب این چاه هر سال در صدها هزار بطری ریخته و توزیع میشوند؛ زائران معمولا برای دریافت بطریهای آب زمزم به اطراف محل نصب شیرهای تعبیه شده در چشمه زمزم واقع در مسجدالحرام مراجعه میکنند.
مراسم حج تمتع امسال برای دومین سال متوالی به دلیل شرایط ویژه ناشی از همهگیری بیماری کووید۱۹ در جهان به شکل معمول برگزار نمیشود و تنها زائران ساکن در عربستان سعودی اجازه حضور در آن را دارند.
دولت عربستان سعودی روز شنبه اعلام کرد که شمار زائران اگر چه از ده هزار نفر در سال گذشته به شصت هزار نفر در سال جاری افزایش خواهد یافت اما تنها افراد واکسینه شده ساکن در این کشور اجازه حضور در مراسم حج را خواهند داشت.
رباتهای توزیع کننده آب زمزم به صورت قفسههای متحرک که روی آنها بطریهای آب قرار دارد از روز یکشنبه در مسجدالحرام میان زائران به حرکت درآمدند و اقدام به توزیع بطریها کردند؛ این نحوه توزیع با استقبال زائران همراه شد.
فرانسپرس با انتشار گزارشی در این خصوص به نقل از مدیریت آب زمزم هدف از به کار گیری این رباتها را ارائه یک نوع «سلف سرویس» برای توزیع بطریهای آب میان زائران بدون تماس انسانی عنوان کرد.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۲۰ ربات آماده خدمترسانی به زائران برای مراسم حج هستند یاد آور شد که در صورت لزوم تعداد این رباتها افزایش خواهد یافت.
عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹ پیش از همهگیری بیماری کووید۱۹ میزبان دست کم دو میلیون و پانصد زائر مسلمان در اقصی نقاط جهان بود.
گفتنی است که مراسم حج عمره نیز اکتبر سال گذشته تحت تاثیر همهگیری ویروس کرونا قرار گرفت و تنها اتباع عربستان و خارجیهای ساکن در این کشور اجازه حضور در آن را پیدا کردند.