انتخاب: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن دفاع از پیامکهای «کشف حجاب»، گفت: پیامکهای کشف حجاب قطعا یک نوع برخورد بازدارنده برای آن کسانی است که منطق دارند. برخی از افراد بیاطلاع هستند و برخی به دلیل مسائل جزیی چنین حرکاتی را انجام میدهند که افراد منطقی هستند و وقتی شما تذکر بدهید، میپذیرند. اما برخی مواقع عدهای هستند که بیمار هستند و عقدههای درونی دارند و لجاجت میکنند که البته قانون راه و چاره برخورد با این افراد را مشخص کرده است.
محمود احمدی بیغش گفت: به هرحال این پیامک ها قطعا تاثیر موفقی خواهد بود. چراکه یک عدهای دنبال ساختارشکنی و بیحرمتی به قانون هستند. وجود حجاب، جزیی از قانون در جمهوری اسلامی ، جزیی از مقدسات و شرع ما و جزیی از اصول دین ماست. حجاب از جمله مسائلی است که ما باید به آن اعتقاد داشته باشیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه در مجلس، ادامه داد: هرکسی بخواهد مقدسات و حرمتها را زیر پا بگذارد و قانونشکنی کند، میبایست در فراخور حالش تذکر داده شود و برابر آن چیزی شرع و قانون میگوید با آن افراد برخورد شود. پیامکهای کشف حجاب قطعا یک نوع برخورد بازدارنده برای آن کسانی است که منطق دارند. برخی از افراد بیاطلاع هستند و برخی به دلیل مسائل جزیی چنین حرکاتی را انجام میدهند که افراد منطقی هستند و وقتی شما تذکر بدهید، میپذیرند.
وی افزود: اما برخی مواقع عدهای هستند که بیمار هستند و عقدههای درونی دارند و لجاجت میکنند که البته قانون راه و چاره برخورد با این افراد را مشخص کرده است. اما در مجموع من با این پیامکها موافق هستم و اعتقاد دارم یک راه بسیار خوب و مسالمت آمیز امر به معروف است.
احمدی بیغش همچنین در واکنش به اشتباهاتی که اخیرا در ارسال پیامکهای کشف حجاب رخ داده بود، چنین توضیح داد: احتمال اشتباه در هرکاری وجود دارد. ما نباید به خاطر یک اشتباه، یک رویه و قانون را زیرپا بگذاریم. ما باید اشتباه را به حداقل برسانیم. گاهی یک اشتباهی سهوی و غیرعمدی است که احتمال دارد از سوی هرکسی رخ بدهد و حالا امکان دارد این اشتباه در ارسال پیامک اتفاق بیفتد. این بدان معنا نیست که به خاطر یک اشتباه سهوی یا ۱۰ اشتباه سهوی یک کاری را تعطیل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما باید اشتباهات را برطرف کنیم ولی اصل موضوع(ارسال پیامکهای کشف حجاب) درست است، گفت: کسی که میگوید ارسال پیامک کشف حجاب اشتباه است باید این سوال را از او پرسید که اگر تو بخواهی در یک جامعه زندگی کنی و در این جامعه کسی یا کسانی بخواهند ساختارشکنی کنند و خلاف قانون و مقررات مملکت گام بردارند، راه پیشنهادی شما برای برخورد با این افراد چیست؟ اگر شما راهی دارید، شما راه بدهید و نقشه راه را مشخص کنید. روش پیامک ، نه به کسی توهین میکند و نه با کسی برخورد فیزیکی میکند. ما بالاخره امر به معروف را باید از یک جایی شروع کنیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه در مجلس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا شناسایی افراد از طریق دوربین های تشخیص چهره اتفاق می افتد، گفت: بحث پیامکهای کشف حجاب به این شکل که شما میگویید نیست. پیامک کشف حجاب این چنین انجام میشود که شما به عنوان مامور قانون یک ماشینی را میبینید که سرنشین یا راننده در حال هنجارشکنی است. شما شماره خودرو را به سامانه مربوطه که در اختیار پلیس است، اعلام میکنید و سپس پلیس این تذکر را به تلفن صاحب خودرو اعلام میکند.
وی افزود: پلیس بر اساس شماره پلاک ماشین و بر اساس پرونده خودرو این تذکر را برای صاحب خودرو میفرستد. بعضا نیز پلیس به مالک خودرو زنگ میزند و به صاحب خودرو میگوید که شما در حال قانون شکنی هستید و در این مملکت حجاب جزیی از ضروریات است و شما باید رعایت کنید.
احمدی بیغش در پاسخ به این پرسش که روش ارسال پیامکهای کشف حجاب مبتنی بر ثبت اطلاعات در دوربینهای تشخیص چهره است، گفت: نه چنین چیزی نیست. شما میبینید که خودرویی کشف حجاب کرده و شما اطلاعات آن خودرو را به سامانه مربوطه پلیس میدهید و آن سامانه به تلفنی که در پرونده خودرو قید شده، تذکر را اعلام میکند که خانم فلانی لطفا به مقدسات مردم احترام بذار و لجاجت نکن.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که اطلاع رسانی به سامانه مربوطه به پلیس صرفا توسط ماموران راهنمایی و رانندگی انجام میشود یا سایر نهادهای دیگر در این موضوع اختیاراتی دارند، گفت: فقط پلیس میتواند چنین کاری انجام بدهد. چراکه اساسا پلیس به اطلاعات خودروها دسترسی و سیطره دارد.