پناهیان: در محرم امسال، سخت‌گیریِ زیادی شد پناهیان: در محرم امسال، سخت‌گیریِ زیادی شد | آوتاف
خانه / اخبار داغ / پناهیان: در محرم امسال، سخت‌گیریِ زیادی شد

پناهیان: در محرم امسال، سخت‌گیریِ زیادی شد

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه امشب پنجشنبه ۲۰ شهریورماه در برنامه روایت هیأت که به همت جامعه ایمانی مشعر از شبکه افق پخش شد، طی سخنانی اقامه عزای امام حسین(ع) را اقامه امر اهل‌بیت(ع) دانست و عنوان کرد: محرم امسال هیأت‌های مذهبی به شیوه مطلوب، توانستند دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و جلوه‌های متفاوتی را به نمایش گذارند، هر چند نسبت به این دستورالعمل‌ها انتقاداتی وجود دارد.

در محرم امسال برخی سخت‌گیری‌های اضافه رخ داد

وی با اشاره به اینکه در شب‌های قدر نیز شاهد برخی از سخت‌گیری‌ها بوده‌ایم، گفت: ممنوعیت استفاده از تبل، سنج، و برپایی دسته‌های عزا، سخت‌گیری اضافه بود، هر چند ما متخصص این حوزه نیستیم اما نظر کارشناسان حوزه سلامت و درمان را بازگو می‌کنیم.

پناهیان از دیر اعلام شدن و تغییر در برخی از دستورالعمل‌های محرم امسال گلایه کرد و گفت: اگر زودتر از محرم، شرایط را اعلام می‌کردند، می‌توانستیم مجالس مطلوب‌تری را برای میزبانی از عزاداران برپا کنیم هر چند برپایی محافل عزاداری در فضاهای باز و کنار مزار شهدا نیز آثار و جلوه مطلوبی نیز به دنبال داشته است.

پناهیان: مسئولانی که آب و نان به مردم نرسانند، محاکمه شوند

استاد سطوح عالی حوزه علمیه ضمن تقدیر از تلاش هیأت‌های مذهبی برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت نظم در برپایی مجالس عزاداری افزود: رزمایشی برگزار کردن مجالس، وجه رزمی و نظامی هیأت‌های مذهبی را برای همگان به نمایش گذاشت و امسال هیأت‌ها توانستند الگوهای مطلوبی در این حوزه ارائه دهند.

اگر اربعین کربلا نرفتیم، موکب‌ها در شهرها برپا شود

وی نسبت به باز شدن مسیر اربعین امسال ابراز امیدواری کرد و گفت: اگر اربعین امسال در کربلا برپا نشود باید در شهرهای مختلف کشور با همان شکوه رقم زده شود و اگر هم محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا اجازه برگزاری تجمع‌های گسترده را نداد موکب‌ها باید برپا اقامه عزا را در فضاهای باز دنبال کنند.

حتما بخوانید:  حذفِ بزرگانِ ادبیات از کتب فارسی

پناهیان منبر هیأت را محل برانگیختن اندیشه، احساس و رفتار عزادار دانست و عنوان کرد: یادآوری شهادت‌ها و ایثارهای کربلا منجر به تغییر در افراد می‌شود، حکمت‌ها و آموزه‌های کربلا نیز باید احساس افراد را برانگیزد و اندیشه عزاداران نیز باید با ایجاد سئوال‌ها و پرسش‌ها برانگیخته شود.

افشاگری رسالت یک سخنران نیست

استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه افشاگری رسالت یک سخنران نیست، گفت: امکان دارد ما در یک منبر محرم به نمونه‌هایی اشاره کنیم تا مشخص شود که ما امام حسینی و به دنبال رفع دغدغه‌های مردم هستیم.

وی خاطرنشان کرد: سخنرانان باید به نگاه تمدنی رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه و موضوعات کلیدی را از سخنرانی‌های ایشان استخراج و به تشریح آن‌ها بپردازند.

مواسات یکی از راه‌های تحقق عدالت‌خواهی است

پناهیان با بیان اینکه سخنرانان هیأت‌های مذهبی باید به نقش‌آفرینی‌های یک عزادار در حوزه‌های اجتماعی توجه داشته باشند، گفت: طی سخنرانی‌هایی که در دهه اول محرم داشتم برخی گلایه کردند که چرا از موضوع عدالت‌خواهی عبور کردید، ما شعار عدالت خواهی را به شیوه مطلوب در جامعه ترویج کرده‌ایم و اکنون باید به شعارهایی از جمله مواسات که منجر به تحقق عدالت‌خواهی می‌شود، بپردازیم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه خاطرنشان کرد: تا زمانی که مسئولان کشور اهل مواسات نباشند عدالت‌خواهی تحقق نخواهد یافت؛ ما که از مسئولان انتقاد می‌کنیم که چرا باید تامین آب یک روستا به این میزان به تاخیر بیافتد، یکی دو سال قبل رفته و پول جمع کرده و مواسات و کمک مؤمنانه را در قالب پویش یا ساقی العطاشا رقم زده‌ایم.

حتما بخوانید:  مزایا و معایب حذف چهار صفر از پول ملی

هیأت‌ها جبران کم‌کاری مسئولان را دنبال می‌کنند

این سخنران مذهبی با تاکید بر اینکه کشور قرار نیست فقط با کمک مؤمنانه اداره شود، تصریح کرد: مسئولان باید مدیریت امور کشور و رفع مشکلات مردم را دنبال کنند و یک هیأتی فقط باید در کنار مسئولان مشارکت داشته باشد نه اینکه رسالت اصلی را بر عهده گیرد، اکنون هم هیأت‌ها جبران کم‌کاری مسئولان را دنبال می‌کنند.

وی با تاکید بر لزوم محاکمه کردن مسئولانی که آب و نان را به مردم نمی‌رسانند، گفت: آب‌رسانی هیچ ربطی به دین و مکتب ندارد، یعنی امکان دارد برخی در نقاط دور دست کشور مذهبی غیر از شیعه داشته باشند اما آب رساندن به آن‌ها اهمیت بسیاری دارد.

الگوی مدیریت هیأت الگوی مناسبی برای مدیریت کشور

پناهیان یادآور شد: هیأت الگوی تمدن اسلامی برای اداره کشور است و این هیأت نیز به یک مواسات محدود نمی‌شود و مواسات نیز فقط به یک کمک خیریه محدود نمی‌شود.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه در پایان با بیان اینکه الگوی مدیریت هیأت الگوی مناسبی برای مدیریت کشور در برخی از عرصه‌ها است، خاطرنشان کرد: جوانانی که در آینده قرار است، پرچم مدیریت کشور را به دست گیرند از اکنون باید تمرین هیأت‌داری کنند.

(Visited 1 times, 1 visits today)

درباره ی مدیر سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *