خبرگزاری فارس: «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس روز جمعه در سخنانی بدون ارائه شواهد مستند مدعی شد که «تقریبا قطعی است که ایران پشت حملات به تانکرهای نفت در دریای عمان است.»
وزارت امور خارجه انگلیس نیز در بیانیه خود آورده که تقریبا قطعی است که «شاخهای از ارتش ایران به دو تاتکر در روز ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) حمله کرده است و عامل دولتی یا غیردولتی دیگری نمیتواند مسئول این حادثه باشد.»
وزارت خارجه انگلیس مدعی شده که «اخیرا سابقهای برای حمله ایران به تانکرهای نفتی نیز وجود دارد. تحقیقات امارات درباره حمله به ۴ تانکر نفتی در بندر فجیره امارات به این نتیجه رسیده که این حملات توسط عامل دولتی پیچیدهای انجام شده است. انگلیس اطمینان دارد که ایران مسئول این حمله است.»
همچنین جرمی هانت نیز در سخنانی با محکوم کردن حملات به دو نفتکش در دریای عمان مدعی شد که برآورد وی به این نتیجه رسیده که مسئولیت این حملات تقریبا به طور قطعی بر عهده ایران است.
وی در ادامه ادعاهایش گفت که حملات اخیر بر اساس الگوی رفتار بی ثبات کننده ایران بوده و خطری جدی برای منطقه ایجاد میکند.
وزیر امور خارجه انگلیس افزود که انگلیس همچنان در همکاری تنگاتنگ با بازیگران منطقهای باقی خواهد ماند تا راهحلهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها بیابد.
این اتهامات در حالی مطرح میشود که کارشناسان متعددی اعلام کردهاند با وجود اتهامات واشنگتن عیه ایران، هیچ دلیلی درباره نقش تهران برای حمله به تانکرهای نفتی در دریای عمان وجود ندارد.
از سوی دیگر تهران قاطعانه هرگونه دست داشتن در این حادثه را رد کرده است. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران این حادثه را بسیار مشکوک توصیف کرده و گفته که شواهد واشنگتن، اتهاماتی است که با هدف تخریب تلاشهای دیپلماتیک ایران است.
منابع خبری صبح پنجشنبه (۲۳ خرداد) از وقوع دو انفجار مهیب در دریای عمان خبر دادند. مدتی بعد روشن شد که دو نفتکش دچار حریق شدهاند. نفتکش «فرانت آلتر» (Front Altair) با پرچم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر «اتانول» بارگیری کرده و «کوکوکا کوریجس» (Kokuka Courageous) با پرچم پاناما از «الجبیل» عربستان به مقصد سنگاپور، محموله «متانول» بارگیری کرده بود.
وزارت تجارت ژاپن اعلام کرده است دو نفتکش حادثهدیده در دریای عمان حامل «محموله متعلق به ژاپن» بودهاند. یکی از این دو نفتکش متعلق به شرکتی سنگاپوری است که آن را اجاره کرده است.