بنجل فروشی و گران‌فروشی در جمعه سیاه ایرانی بنجل فروشی و گران‌فروشی در جمعه سیاه ایرانی | آوتاف
خانه / اخبار داغ / بنجل فروشی و گران‌فروشی در جمعه سیاه ایرانی

بنجل فروشی و گران‌فروشی در جمعه سیاه ایرانی

روزنامه شهروند نوشت: «بعد از جمعه سیاه خرید می‌کنیم!» این توییت بسیاری از کاربران است که به جمعه سیاه در ایران انتقاد کرده‌اند. آنها معتقدند درحالی‌که جمعه سیاه در سراسر جهان تخفیف‌های استثنایی دارد، در ایران جمعه سیاه درواقع بازار سیاه است!

البته آنها می‌گویند حجم زیادی از بازدید ایرانی‌ها از حراج‌های جمعه سیاه تنها محدود به چک کردن قیمت‌هاست و افزایش خرید آنچنان هم که فکر می‌کنید دندان‌گیر نیست.

بلک فرایدی (Black Friday) یا جمعه سیاه آخرین جمعه ماه نوامبر است که به آن جمعه سیاه هم گفته می‌شود. از‌سال ١٩۵٢ به بعد این روز به‌عنوان یکی از مهمترین روزهای خرید و فروش در سراسر جهان شکل گرفت. چرا که در آستانه کریسمس و تعطیلات‌سال نوی میلادی، مردم کشورهای مختلف به‌خصوص آمریکا می‌توانند اجناس گوناگون را با تخفیف‌های استثنایی بخرند.

بنجل فروشی و گران‌فروشی در جمعه سیاه ایرانی

به‌طوری که در فروشگاه‌های محبوب ٧٠ تا ٩٠‌درصد تخفیف هم دیده می‌شود. برای همین است که چنین روزی هم مورد استقبال فروشندگان است و هم مشتریان. چرا که هم مشتریان می‌توانند از تخفیف‌های ویژه استفاده کنند و هم فروشندگان در چنین روزی فروش استثنایی را تجربه ‌می‌کنند.

بسیاری از فروشگاه‌ها با تبلیغات پیامکی و اینترنتی خبر از حراج‌های ویژه‌ به صورت اینترنتی و فیزیکی به مردم دادند. پیامک‌هایی که در‌هاله‌ای از ابهام است؛ چرا که به درستی مشخص نشده که چه جنسی در حراج قرار می‌گیرد یا آن‌که محصولات موجود در فروشگاه چیست.

سال ١٣٩۴ بود که بلک فرایدی در ایران رواج پیدا کرد و به نام حراج جمعه نامگذاری شد. در چند‌سال اخیر دیجی کالا و بامیلو ازجمله فروشگاه‌هایی بودند که از چنین روزی استقبال کردند و برای اجناس خود در این تاریخ حراج‌هایی گذاشتند. با این وجود در ایران حراج جمعه همواره انتقاد‌هایی را به همراه داشته و اکنون همه گیر شدن این روز بر حجم انتقادها افزوده است.

حتما بخوانید:  نقدی: تا کی باید توسری خور باشیم؟

البته عوامل متعددی بر این انتقاد‌ها دامن می‌زنند چرا که مشتریان معمولا ثانیه‌شماری می‌کنند تا ساعت ٠٠: ٠٠ برسد و حراج جمعه برای فروشگاه‌های اینترنتی آغاز شود. اما در چند‌سال گذشته بزرگترین انتقاداتی که بر این سایت‌ها وارد بوده از دسترس خارج شدن این سایت‌هاست که مهمترین علت آن حجم بالای مشتریان است.

چرا سراغ اجناس گرانقیمت برویم فروش این سایت‌ها تنها به لوازم خانگی محدود نمی‌شود؛ پاوربانک یا همان شارژر همراه هویت مدل H۵٢۴ ظرفیت ١٠٠٠٠ میلی‌آمپر ساعت همراه با گارانتی در بازار با قیمت ١٣۵,٠٠٠ تومان فروخته می‌شود در حالی ‌که همین جنس در بامیلو ١۶۵٠٠٠ تومان و در دیجی‌کالا ۱۵۳,۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد. حالا باید دید در بلک فرایدی قیمت‌ها به چه شکل می‌شوند، تفاوتی دارند یا نه! همانی هستند که بودند.

فروشندگان ادعا می‌کنند که اجناس‌شان تا نصف قیمت هم عرضه می‌شود اما این تبلیغ نباید زیاد خوشحال‌تان کند؛ چرا که به گفته مغازه‌دارها و فروشندگان قرار نیست در جمعه سیاه هر نوع کالایی که اراده کنید، نصف قیمت فروخته شود.

بلک فرایدی در ایران سروصدا به پا کرد. به‌ طوری که خریداران نخستین منتقدان بودند؛ چرا که‌ سال گذشته فروشگاه‌های اینترنتی یکی دو روز مانده به جمعه سیاه قیمت‌های خود را افزایش دادند و پس از آن ‌درصدی تخفیف ارایه دادند.

با توجه به این‌که ‌سال گذشته حجم انتقادات به بلک فرایدی و عدم نظارت به فروشگاه‌های اینترنتی بسیار زیاد بود، باید دید امسال چه رویه‌ای را به دنبال دارد.

(Visited 1 times, 1 visits today)

درباره ی مدیر سایت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *