برترینها: از روزی که صحبت تعطیلی مدارس به خاطر ویروس کرونا مطرح شد، دغدغه والدین، دانشآموزان و وزارت آموزش و پرورش، شیوه آموزش جایگزین بوده است. اولین واکنش وزارت آموزش و پرورش به این شرایط، نهی کردن معلمان و بچهها از پیامرسان واتساپ بود. پیامرسانی که با وجود اقبالی کمتر از تلگرام، به دلیل فیلتر نبودن مورد استفاده بسیاری از ایرانیهاست و میتوانست بستری برای تماس مربیان و دانشآموزان باشد.
پس از این انذار و گذشت چند روز، وزارت آموزش و پرورش از اپلیکیشنی رونمایی کرد که قرار بود بار ارتباط با دانشآموزان و آموزش میلیونها کودک و نوجوان ایرانی را به دوش بکشد. اپلیکیشن «شاد» اما از همان آغاز با پرسشهایی مواجه شد. مهمترین آنها ارتباط این اپلیکیشن با روبیکا بود. روبیکا به دلیل تبلیغات و انحصاری که در صدا و سیما دارد، تبدیل به برندی با دافعه فراوان شده و نفوذش به حوزه آموزش، ابهامات را در مورد آن بیشتر میکند. وزارت آموزش و پرورش سریع وارد عمل شد و با تکذیب قطعی، تلاش کرد بگوید «شاد» ربطی به روبیکا ندارد. تلاشی بیثمر، چرا که کمی جستجو در اینترنت و دادههای «شاد» مشخص میکرد این سامانه آبشخور مشترکی با روبیکا دارد.
اما جدا از این انتقادات، صحبتهایی است که کاربران مطرح میکنند. کسانی که از ناموفق بودن «شاد» میگویند و معتقدند بار اصلی آموزش همچنان روی واتساپ است. کسانی که ظرفیت و کارایی «شاد» را برای سرویسدهی به میلیونها ایرانی نامناسب ارزیابی میکنند، به دلیل راه ندادن به غیرایرانیها، آن را سرویسی دارای تبعیض میبینند و خلاصه گمان میکنند «شاد» شکست دیگری در زنجیره «سروش» و «گپ» و «بله» است.
شما از تجربیات خود و فرزندانتان برای ما بنویسید. آیا «شاد» را موفق و مناسب میبینید یا شما هم جزو کسانی هستید که گمان میکنند این هم پروژه دیگری برای گرفتن بودجه و منع مردم از کار کردن با پیامرسانهای موفق غیرایرانی است.