روزنامه فرهیختگان: «باید تو کتاب گینس ثبت بشه» این جمله ممکن است به دفعات در مکالمات روزانه مورد استفاده قرار بگیرد. در برنامههای استعدادیابی هم از این تعبیر استفاده زیاد یا حتی سوءاستفاده هم میشود. یکی از برنامههایی که در آن از این عبارت استفاده میشود و برخی از شرکتکنندگانش مدعی هستند در کتاب گینس، رکوردشان ثبت شده، «عصر جدید» است.
با اشکان دشمنزیاری، مشاور در حوزه گینس در ایران که خودش هم دو رکورد ثبتشده در این کتاب دارد، درباره صحت و سقم چنین ادعاهایی گفتگو کردیم که در ادامه میخوانید:
مشاور گینس در ایران: ادعاهای گینسی عصر جدید صحیح نیست
* نمیگویم همه شرکتکنندگانی که در عصر جدید شرکت کردند و گفتند رکوردشان در گینس ثبت شده است، دروغ گفتند؛ به جز یکی از میهمانانی که در خاک امارات رکورد ثبت کرده و در ایران آن رکورد ثبت نشده است، بقیه موارد صحیح نیست.
* طبق قانون گینس، هرکس در کشوری رکوردی ثبت کند به نام آن کشور ثبت میشود. همه کسانی که در عصر جدید گفتند رکورددار جهانی هستیم، سندی در گینس ثبت نکردهاند. تنها مرجعی که ثبت رکوردهای جهانی را انجام میدهد و همه کشورها قبولش دارند، شرکت گینس است که خصوصی است و سازوکار خودش را دارد و همه دنیا قبولش دارند. مثل جایزه نوبل و بقیه جایزههایی که برای کشورها ارزشمند است.
*کلی عرض میکنم. همه رکوردهای جهانی شامل انسانی، غیرانسانی، عمرانی، طبیعی و هر چیزی را ثبت کرده و حتی درمورد گذشته هم صدق میکند. درمورد عصر جدید هم باتوجه به اینکه خیلی اتفاق خوبی است که چنین برنامهای اجرا میشود و جذب استعداد میکند، ولی نیاز است تغییراتی در زمینه داوران داده شود. یک داور اگر بخواهد قضاوت خوبی کند که حتی ممکن است با سرنوشت یک فرد هم ارتباط داشته باشد، باید شرایطش مهیا باشد. مثلا یکی کار جدیدی را انجام میدهد و جواب مثبت میگیرد، ولی نفر بعد همان کار را با کیفیت بهتر انجام میدهد ولی چون داور برای دومینبار میبیند، برایش جذابیتی ندارد و آن را نمیپذیرد.