یورو نیوز: فضاپیمای لوسی متعلق به ناسا روز شنبه ماموریت ۱۲ ساله خود را که هدف آن دستیابی به درک بهتری از نحوه شکلگیری منظومه شمسی است آغاز کرد.
این فضاپیما قرار است به بررسی سیارکهایی بپردازد که در مدار مشتری قرار دارند. لوسی اولین فضاپیما با انرژی خورشیدی است که قرار است تا این حد از خورشید فاصله بگیرد.
لوسی با طی مسافت نزدیک به شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون کیلومتر در مجموع به بررسی هشت سیارک خواهد پرداخت. این فضاپیما سحرگاه روز شنبه به وقت محلی از ایالت فلوریدای آمریکا با موشک «اطلس ۵» (Atlas V) به فضا پرتاب شد.
فضاپیمای لوسی قرار است هشت سیارک انتخاب شده برای این ماموریت را با توجه به اندازه آنها از فاصله ۴۰۰ تا ۹۵۰ کیلومتری و با سرعت حدود ۲۴ هزار کیلومتر بر ساعت بررسی کند.
هزینه این ماموریت ۱۲ ساله برای ناسا ۹۸۱ میلیون دلار است. این اولین ماموریت فضایی برای اکتشاف تروجانهای مشتری محسوب میشود. تروجان به هزاران و بلکه میلیونها سیارکی گفته میشود که در مدار مشتری قرار دارند. تاکنون حدود هفت هزار تروجان شناسایی شده است.
این سیارکها بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. در حالی که رنگ برخی از آنها خاکستری است گروهی دیگر از آنها سرخ رنگ هستند.
هال لوسیون، کارشناس ناسا درباره تفاوت رنگ این سیارکها میگوید که دانشمندان گمان میکنند که رنگ این سیارکها بیانگر منشاء پیدایش آنها است.
در جریان ماموریت لوسی قرار است هشت سیارک از نظر ساختار زمینشناسی، مواد تشکیلدهنده، چگالی، حجم و اندازه دقیقشان مورد بررسی قرار گیرند.